Разгорещени спорове предизвика проектозакон на кабинета на британския премиер Риши Сунак. Текстът предвижда всички влезли нелегално

...
Разгорещени спорове предизвика проектозакон на кабинета на британския премиер Риши Сунак. Текстът предвижда всички влезли нелегално
Коментари Харесай

Спорове за закон срещу депортирането на мигранти във Великобритания

Разгорещени спорове предизвика проектозакон на кабинета на британския министър председател Риши Сунак. Текстът предвижда всички влезнали незаконно в страната да бъдат задържани и депортирани в рамките на около месец.

Обединеното кралство подхваща ограничения против мигрантите, които идват по южното крайбрежие с лодки. Съгласно оферти нов закон, като се изключи децата и хората с увреждания, идващите с такива лодки ще бъдат арестувани за период до 28 дни и по-късно депортирани. Ресорният министър твърди, че това ще възпре трафикантите на хора.

 
През идващите години развитите страни ще бъдат изправени пред невиждани равнища на напън от от ден на ден хора, които напущат развиващия се свят и се насочват към места като Обединеното кралство. Ако не действаме през днешния ден, на следващия ден казусът ще се утежни.
Суела Брейвърман, английски министър на вътрешните работи

Критиците, в това число опозицията и неправителствените организации, настояват, че проектът е неетичен и държавното управление подхваща неверен метод. Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците даже сигнализира, че текстът е несъответен с интернационалното право.

 
Ако държавното управление в действителност желае да се опита да реши тези проблеми, това, което би трябвало да направи, е да се концентрира върху основаването на безвредни филантропични направления за хората, идващи в Обединеното кралство.
Ник Бийлс, Форум на бежанците и мигрантите в Есекс и Лондон

Премиерът Риши Сунак на няколко пъти акцентира решимостта на държавното управление да продължи плана.

 
Ние сме страна, която постоянно е била гостоприемна към тези в потребност. От 2015 насам сме приели съвсем половин милион души – от Украйна, Сирия, Афганистан, от Хонконг.
Риши Сунак, министър председател на Англия

Мярката е част от опитите за справяне с повишаването на броя на хората, идващи в Обединеното кралство през Ламанша. От 300 души през 2018 година на повече от 45 000 през 2022 година

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР